Wiadomości
Posłuchaj z regionu
Opis odcinka
Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.
Kategorie:
OGÓLNY OPIS PODCASTU
Z archiwum RDC
Odcinki podcastu (427)
-
04.05.2024, cz. II
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
04.05.2024
-
15 min 52 s
-
-
04.05.2024, cz. I
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
04.05.2024
-
56 min 33 s
-
-
01.05.2024, cz.II
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
01.05.2024
-
15 min 29 s
-
-
01.05.2024, cz.I
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
01.05.2024
-
51 min 28 s
-
-
28.04.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
28.04.2024
-
28 min 12 s
-
-
27.04.2024, cz. II
Na radiową podróż do przeszłości zaprasza Jerzy Piórek.
-
27.04.2024
-
11 min 28 s
-
-
27.04.2024, cz. I
Na radiową podróż do przeszłości zaprasza Jerzy Piórek.
-
27.04.2024
-
51 min 51 s
-
-
21.04.2024
Na radiową podróż do przeszłości zaprasza Jerzy Piórek
-
21.04.2024
-
26 min 16 s
-
-
20.04.2024 cz. II
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
20.04.2024
-
19 min 23 s
-
-
20.04.2024 cz. I
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
20.04.2024
-
33 min 40 s
-
1
2
3
...
41
42
43