Z archiwum RDC

Z archiwum RDC: polski stół Grzegorza Russaka

  • Jerzy Piórek

  • 15.12.2018
  • 13 min 51 s

Krótki opis odcinka

Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.  

Opis odcinka

Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.  

Kategorie:

OGÓLNY OPIS PODCASTU

Z archiwum RDC

Odcinki podcastu (427)

  • 04.05.2024, cz. II

    • 04.05.2024

    • 15 min 52 s

  • 04.05.2024, cz. I

    • 04.05.2024

    • 56 min 33 s

  • 01.05.2024, cz.II

    • 01.05.2024

    • 15 min 29 s

  • 01.05.2024, cz.I

    • 01.05.2024

    • 51 min 28 s

  • 28.04.2024

    • 28.04.2024

    • 28 min 12 s

  • 27.04.2024, cz. II

    • 27.04.2024

    • 11 min 28 s

  • 27.04.2024, cz. I

    • 27.04.2024

    • 51 min 51 s

  • 21.04.2024

    • 21.04.2024

    • 26 min 16 s

  • 20.04.2024 cz. II

    • 20.04.2024

    • 19 min 23 s

  • 20.04.2024 cz. I

    • 20.04.2024

    • 33 min 40 s

1
2
3
...
41
42
43