W związku z informacją o rozprzestrzeniającym się koronawirusie COVID-19 w wielu sklepach zabrakło produktów. Ludzie masowo wykupują ryż, makaron, chleb, środki czystości. Z drugiej strony wiele branż - np. eventowa i turystyczna - musi skonfrontować się z realnym kryzysem. Organizatorzy odwołują targi, konferencje, koncerty i imprezy. Czy reakcja społeczeństwa jest adekwatna do sytuacji? Czy gromadzenie żywności jest uzasadnione - może to po prostu strach wywołany fake newsami?
Gośćmi Elżbiety Uzdańskiej byli:
dr hab. n. med. Mariusz Gujski – adiunkt w Katedrze Zdrowia Publicznego i Środowiskowego, Warszawski Uniwersytet Medyczny
Karolina Jarmołowicz – psychoterapeutka, szefowa Ośrodka Psychoterapii Centrum
Andrzej Sadowski – Centrum im. Adama Smitha
Więcej na
profilu audycji "Jest sprawa" na Facebooku.