Z archiwum RDC

Z archiwum RDC: polski stół Grzegorza Russaka

  • Jerzy Piórek

  • 15.12.2018
  • 13 min 51 s

Krótki opis odcinka

Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.  

Opis odcinka

Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.  

Kategorie:

OGÓLNY OPIS PODCASTU

Z archiwum RDC

Odcinki podcastu (417)

  • 14.04.2024

    • 14.04.2024

    • 25 min 39 s

  • 13.04.2024, cz.II

    • 13.04.2024

    • 16 min 32 s

  • 13.04.2024, cz.I

    • 13.04.2024

    • 38 min 49 s

  • 07.04.2024

    • 07.04.2024

    • 19 min 09 s

  • 06.04.2024, cz. II

    • 06.04.2024

    • 19 min 24 s

  • 06.04.2024, cz. I

    • 06.04.2024

    • 54 min 49 s

  • 01.04.2024

    • 01.04.2024

    • 53 min 48 s

  • 31.03.2024

    • 31.03.2024

    • 19 min 20 s

  • 30.03.2024

    • 30.03.2024

    • 55 min 01 s

  • 24.03.2024

    • 24.03.2024

    • 12 min 41 s

1
2
3
...
40
41
42