Wiadomości
Posłuchaj z regionu
Opis odcinka
Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.
Kategorie:
OGÓLNY OPIS PODCASTU
Z archiwum RDC
Odcinki podcastu (417)
-
14.04.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
14.04.2024
-
25 min 39 s
-
-
13.04.2024, cz.II
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
13.04.2024
-
16 min 32 s
-
-
13.04.2024, cz.I
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
13.04.2024
-
38 min 49 s
-
-
07.04.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
07.04.2024
-
19 min 09 s
-
-
06.04.2024, cz. II
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
06.04.2024
-
19 min 24 s
-
-
06.04.2024, cz. I
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
06.04.2024
-
54 min 49 s
-
-
01.04.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
01.04.2024
-
53 min 48 s
-
-
31.03.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
31.03.2024
-
19 min 20 s
-
-
30.03.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
30.03.2024
-
55 min 01 s
-
-
24.03.2024
Na audycję zaprasza Jerzy Piórek.
-
24.03.2024
-
12 min 41 s
-
1
2
3
...
40
41
42