Kuchnie świata w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego w Radomiu

  • 28.11.2016 15:00

  • Aktualizacja: 14:03 15.08.2022

W Zakładzie Doskonalenia Zawodowego w Radomiu odbywają się warsztaty z cyklu "Kuchnie świata". Ich hasło to "Żyj zdrowo - jedz zdrowo".
Uczniowie Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Radomiu uczą swoich młodszych kolegów zdrowego odżywiania. W szkole odbywają się warsztaty z cyklu "Kuchnie świata". Ich hasło to "Żyj zdrowo - jedz zdrowo". Podczas warsztatów uczniowie gimnazjów odwiedzają ZDZ i uczą się przyrządzać narodowe dania Francji, Grecji, Hiszpanii, Japonii i Włoch.

- Warsztaty składają się z teorii i praktyki. Całość kończy degustacja przyrządzonych potraw - mówi Katarzyna Grabosińska, instruktorka warsztatów kulinarnych.

Zajęcia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych pracowniach technologicznych, a ich uczestnicy otrzymują specjalne certyfikaty. - Warsztaty dla uczniów to tylko część programu. Są też zajęcia skierowane do wszystkich mieszkańców Radomia - mówi Katarzyna Kołodziejska, dyrektor Zakładu Doskonalenia Zawodowego.

Najbliższe spotkanie dla mieszkańców odbędzie się w czwartek w Klubie Seniora przy ul. Sienkiewicza. Z kolei we wtorek w ZDZ odbędą się warsztaty z kuchni francuskiej.



 

Źródło:

RDC

Autor:

Aneta Pieńkowska