"Chodzi o jakość". Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych

  • 24.03.2019 17:39

  • Aktualizacja: 14:45 15.08.2022

24 marca obchodzimy Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. Cieszą się one dużą popularnością wśród mieszkańców Warszawy. Pierwsze lokale w ramach inauguracji sezonu letniego w stolicy, w których możemy je kupić, są już otwarte.
Jak mówi Paulina, pracownica jednej z warszawskich lodziarni rzemieślniczych, chodzi o jakość lodów.  - Lody są robione naturalnie, ze świetnych składników - z tłustego, prawdziwego mleka, prawdziwych owoców, bez zbędnych dodatków, bez chemii - tłumaczy.

Zapytaliśmy warszawiaków, czy faktycznie lody rzemieślnicze królują nad tymi, które możemy dostać w każdym sklepie.

Choć sezon na lody rzemieślnicze zazwyczaj zaczyna się pod koniec kwietnia, pierwsze lokale już są otwarte, m.in. na warszawskim Powiślu.

Źródło:

RDC

Autor:

Mateusz Stępień/PG