Podpalenie przyczyną pożaru Zakładów Mięsnych Olewnik

  • 24.04.2017 10:48

  • Aktualizacja: 14:10 15.08.2022

To nie było ani zaprószenie ognia, ani zwarcie instalacji - biegli wydali opinię w sprawie pożaru w Zakładach Mięsnych Olewnik Bis w Świerczynku niedaleko Płocka.
- Najprawdopodobniej przyczyną pożaru było podpalenie - mówi Iwona Śmiegielska Kowalska, rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Płocku.

Prokuratura prowadzi śledztwo w tej sprawie. W pożarze, który wybuchł w nocy pierwszego stycznia, spaliły się magazyny, m.in. kartonów i wyrobów gotowych, a także ok. 300 ton wyrobów mięsnych oraz pomieszczenia biurowe. Nikt nie odniósł obrażeń. Spółka oszacowała straty na 100 mln zł. Po pożarze zakład wstrzymał pracę.

Źródło:

RDC

Autor:

Agnieszka Maruszak