Niepełnosprawni z Siedlec doskonalili swoje zdolności kulinarne
07.05.2016 13:47
Aktualizacja: 13:54 15.08.2022
W Zakładzie Aktywności Zawodowej w Siedlcach odbyły się warsztaty kulinarne z Inessą Kim, która słynie z kuchennych innowacji - prowadzi bistro w Warszawie i występuje w telewizji.
RDC
Warsztaty rozpoczęły się od przygotowania bazy do wszystkich potraw - zdrowej, domowej przyprawy z marchwi i pietruszki.
Popisowym daniem programu były pierogi. Nabyte przez niepełnosprawnych umiejętności nie pójdą na marne. Będą mogli wykorzystać je w codziennej pracy w Zakładzie Aktywności Zawodowej, gdzie każdego dnia przygotowują posiłki m.in. dla siedleckich przedszkoli.
ZAZ to przedsiębiorstwo ekonomii społecznej. Zatrudnia kilkadziesiąt osób niepełnosprawnych, oferując im jednocześnie formy terapii i przygotowania do wejścia na rynek pracy.